Bas Dost op weg naar Eintracht Frankfurt

Bas Dost speelt mogelijk binnenkort weer in Duitsland (Rechten: EPA/Rodrigo Antunes)
Bas Dost speelt mogelijk binnenkort weer in Duitsland (Rechten: EPA/Rodrigo Antunes)
VOETBAL - Bas Dost staat op het punt om Sporting Portugal te verruilen voor Eintracht Frankfurt. De Duitse club meldde in een verklaring dat de onderhandelingen in een vergevorderd stadium zijn.
Dost kan bij Frankfurt ploeggenoot worden van onder anderen landgenoot Jonathan de Guzman.

Terugkeer naar Duitsland

De 30-jarige oud-spits van FC Emmen speelde eerder in de Duitse Bundesliga voor VfL Wolfsburg. Hij verhuisde in 2016 naar Portugal. In het groen-wit van Sporting maakte Dost 76 doelpunten in 84 competitiewedstrijden. In zijn eerste seizoen werd hij met 34 goals direct topscorer van de Portugese competitie.
Eintracht Frankfurt kan wel een aanvallende impuls gebruiken. De club nam deze zomer afscheid van de aanvallers Luka Jovic (Real Madrid) en Sébastien Haller (West Ham United).

Aanval door hooligans

Dost wilde eigenlijk vorig jaar al vertrekken uit Lissabon, nadat de selectie van Sporting op het eigen trainingscomplex was aangevallen door boze hooligans.

Lees meer: Sporting-fans gaan spelers met riemen, fakkels en strijkijzers te lijf: Dost gewond

Dost kreeg rake klappen en liep verwondingen op aan zijn hoofd. Hij wilde zijn contract laten ontbinden, maar tekende alsnog bij nadat de voorzitter van Sporting was opgestapt. Met Marcel Keizer als trainer won de groen-witte brigade uit Lissabon afgelopen seizoen beide bekertoernooien in Portugal.

Hoffenheim en Strasbourg

Frankfurt begint het seizoen in de Bundesliga morgen tegen Hoffenheim. Vorig jaar eindigde Frankfurt als zevende in de competitie.
De ploeg probeert zich ook nog te plaatsen voor de groepsfase van de Europa League. Daarvoor moet eerst in de play-offs worden afgerekend met het Franse Strasbourg.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.