Dick Lukkien: Freddy Quispel moet niet meer naar zijn vader luisteren

VOETBAL - FC Emmen-trainer Dick Lukkien was natuurlijk zeer tevreden met de eerste driepunter van het seizoen. De oefenmeester van de Drentse club had vooral voor rust genoten van zijn team. "Eigenlijk hadden we in die eerste helft nog meer moeten scoren, maar gelukkig hielden we na rust stand."
Lukkien vond dat zijn team een goed antwoord heeft gegeven op de dingen die minder gingen in de eerste twee duels. Vooral de dreiging richting de goal van de tegenstander, het lef in de acties en het aantal schoten tussen de palen stemden de trainer tot tevredenheid. "Al hadden de kopballen van Marko Kolar en Michael de Leeuw wel goals moeten opleveren." 

Voor Freddy Quispel had Dick Lukkien nog een vaderlijke tip. De jonge aanvaller, die als invaller zijn debuut maakte in het betaald voetbal, miste vlak voor tijd een enorme kans op de 3-0. Quispel liet na afloop weten dat hij de verre hoek koos (en naast schoot) op advies van zijn vader. "Ik vind sowieso dat vaders zich niet teveel met spelers moeten bemoeien. Dus Freddy moet in dit geval ook maar even zeggen: pap, laat me met rust." 

Meer over FC Emmen - SC Heerenveen: 
- FC Emmen boekt eerste zege van het seizoen
- Stem nu: Wie was jouw man of the match?
Meer over dit onderwerp:
FC Emmen voetbal eredivisie SC Heerenveen
Deel dit artikel: