Quispel vergeet van debuut een droomdebuut te maken

VOETBAL - Tijdens je debuutwedstrijd scoren is toch wel het ultieme eerste hoofdstuk van een jongensboek. FC Emmen-aanvaller Freddy Quispel had dat eerste hoofdstuk gisteravond kunnen en eigenlijk ook moeten schrijven. De jonge invaller van FC Emmen kreeg in de blessuretijd dé kans op 3-0 maar schoot, oog in oog met Heerenveen-doelman Warner Hahn, naast.
"Zonde. Die bal had ik echt moeten maken", aldus Quispel na afloop.

De 18-jarige Emmenaar, zoon van oud-prof Joost Quispel, probeerde de bal langs Hahn in de verre hoek te schieten. Op advies van zijn vader overigens. "Vorige week in het tweede kwam ik in een soortgelijke situatie en probeerde ik de bal door de benen van de keeper te spelen. Daar had ik het daarna over met mijn vader en die zei dat ik de bal altijd in de lange hoek moet schieten."

Glenn Bijl

Glenn Bijl maakte gisteravond tegen SC Heerenveen eindelijk weer eens een goal. Zijn laatste treffer dateerde van september vorig jaar toen hij in het uitduel tegen FC Utrecht fraai van afstand scoorde. De goal die hij gisteren maakte was een stuk eenvoudiger. "Dat was inderdaad een makkie. Niet de mooiste goal, maar ach.. hij telt wel."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.