Gamma Racing Day trekt ruim 88.000 bezoekers

Enzo Knol maakt een ritje op het TT Circuit (Rechten: RTV Drenthe)
Enzo Knol maakt een ritje op het TT Circuit (Rechten: RTV Drenthe)
Meer dan 88.000 mensen bezochten het gratis toegankelijk Gamma Racing Day dit weekend. Niet alleen om de voertuigen te bewonderen, maar ook om de coureurs in actie te zien.
Volgens organisator Lee van Dam werd het evenement de zaterdag iets beter bezocht dan de zondag. Met de 88.200 bezoekers van dit jaar over het hele weekend, werd de Racing Day iets minder goed bezocht dan vorig jaar. Toen waren er 91.000 bezoekers.

Lees meer: In beeld: Gamma Racing Day​

Formule 2-coureur Jack Aitken was één van de coureurs te gast op het circuit. Aitken wordt gezien als een groot talent én wist dit weekend het baanrecord op het circuit in Assen te verbreken.
Normaalgesproken staat op het evenement een grote naam uit de Formule 1 van Renault, maar dat lukte dit jaar op het laatste moment toch niet. "We hadden gepland een grote naam in het programma te hebben", vertelt Van Dam. Dat staat ook in ons contract, maar helaas kon Renault daar - op het laatste moment - niet in voorzien."
De tv-reportage over de Gamma Racing Day

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.