Henk Otten neemt twee Forum-senatoren mee naar nieuwe partij

De nieuwe partij van Henk Otten krijgt vorm (Rechten: ANP/Robin Utrecht)
De nieuwe partij van Henk Otten krijgt vorm (Rechten: ANP/Robin Utrecht)
Henk Otten uit Hijken, die vorige maand werd geroyeerd als lid van Forum voor Democratie, neemt twee Forum-senatoren mee naar zijn nieuwe politieke partij.
Otten retweette aan het begin van de nacht een artikel daarover van
, die als eerste over de kwestie had bericht. Het gaat om Jeroen de Vries, FvD-woordvoerder en vertrouweling van partijleider Thierry Baudet, en Dorien Rookmaker. Zij zette zich eerder nog in voor een ultieme lijmpoging tussen Baudet en Otten.

Lees meer: Henk Otten begint nieuwe partij

Er was een oprichtingsvergadering op een hotelterras in Zwolle. "In de senaat en in de Statenfracties zijn meer mensen die willen overstappen. We smeden een hechte club", zegt Otten. De speerpunten van de partij worden volgens hem beter bestuur, koopkrachtverbetering, het klimaat- en het immigratiebeleid. Een naam is er nog niet.
De overstap van De Vries en Rookmaker houdt in dat de Forum-fractie in de Eerste Kamer teruggaat naar negen zetels. De partij kwam bij de Eerste Kamerverkiezingen in mei met twaalf zetels binnen.
Baudet zegt in De Telegraaf niet op de hoogte te zijn gebracht. "Voor zover ik weet, is er niemand overgestapt", wordt hij geciteerd. "Maar als mensen een nieuwe partij willen oprichten, moeten ze dat vooral doen."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.