Drentse Statenfractie Forum voor Democratie: 'Wij blijven zitten'

Hendrikus Velzing, fractievoorzitter van Forum voor Democratie in Provinciale Staten, zegt dat de Drentse Statenfractie achter Thierry Baudet blijft staan. "Het gaat goed met de Drentse fractie. Alle statenleden blijven zitten", zo zegt hij.
De voorman van de Drentse tak van Forum voor Democratie laat verder weten het niet eens te zijn met de manier waarop Henk Otten, die als boerenzoon in Hijken is opgegroeid, opereert.

Via De Telegraaf werd vanochtend bekend dat Otten de Forum-senatoren Jeroen de Vries en Dorien Rookmaker meeneemt naar zijn nieuwe politieke partij. Er was een oprichtingsvergadering op een hotelterras in Zwolle. 


Otten verwacht dat zich nog meer mensen bij hem zullen aansluiten. Hij rekent ook op FvD'ers uit de provincies, al lijkt steun uit Drenthe dus uit te blijven.

De overstap van De Vries en Rookmaker houdt in dat de Forum-fractie in de Eerste Kamer teruggaat naar negen zetels. Baudet zegt in De Telegraaf niet op de hoogte te zijn gebracht van de overstap van de twee Forum-senatoren.