Tweede duikschool haakt af voor invulling haaienbassin Rensenpark

De enige partij die nog geïnteresseerd was om een duikschool te beginnen in het haaienbassin in de oude dierentuin in Emmen, is nu ook afgehaakt.
"Dit was een partij uit het zuiden van het land", zegt woordvoerder Miranda Kocks van de gemeente Emmen. "Niet op elke hoek van de straat vind je een leegstaand haaienbassin, maar ze vinden de afstand naar Emmen toch te ver."
De gemeente Emmen ging in april op zoek naar een nieuwe invulling van het haaienbassin, nadat duikvereniging Emmen & Omstreken zich terugtrok. De andere geïnteresseerde partij haakt nu dus ook af.
Op dit moment gaat de gemeente zelf niet actief op zoek naar een andere invulling. "Maar geïnteresseerden kunnen zich altijd nog bij ons melden", vertelt Kocks.

Filtersysteem

Duikvereniging Emmen & Omstreken was sinds 2016 bezig om het bassin om te toveren tot een duikschool, maar kreeg dat financieel gezien niet voor elkaar.
De duikvereniging wilde vissen laten rondzwemmen in het bassin, maar dat betekende dat het flink moest investeren in een filtersysteem. De kosten liepen daarom op en een crowdfunding leverde te weinig geld op. De stekker werd in februari uit dat plan getrokken.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.