Politie schiet man neer bij aanhouding in Assen

Een agent heeft in de Rolderstraat in Assen vanmiddag bij een aanhouding een man neergeschoten. De man is volgens de politie niet levensgevaarlijk gewond.
De politie kreeg om 12.30 uur een melding dat er drie mannen in de Rolderstraat liepen die een vuurwapen bij zich zouden hebben.

Politie schiet bij aanhouding

Twee mannen konden worden aangehouden op de Menning. Een derde man ging er volgens omstanders vandoor. De politie vuurde daarop waarschuwingsschoten af.
Toen de derde man niet reageerde op de waarschuwingsschoten en stoptekens van de politie, is er gericht op hem geschoten. Daarbij werd hij twee keer geraakt, in zijn arm en zijn lies. De politie kon hem daarna inrekenen.
Een deel van de Rolderstraat en De Menning zijn afgesloten voor onderzoek. Ook doet de Rijksrecherche onderzoek naar het incident. Dat is de standaardprocedure als politieagenten met hun wapen op mensen schieten.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.