CDA-leden stemmen in met resolutie voor wolfvrije zones

ANP-289428
Partijleider Wopke Hoekstra houdt een toespraak tijdens het congres © ANP / Ramon van Flymen
CDA-leden hebben vanmiddag op het partijcongres ingestemd met een resolutie die de Rijksoverheid oproept de wolf 'uit Nederland te verwijderen'.
In de resolutie wordt overigens niet gepleit voor het afschieten, afvoeren of verdrijven van de wolf. In de tekst staat dat 'verwijdering niet aan de orde is als de wolf in bepaalde gebieden gehouden kan worden, zodat het dier geen bedreiging meer vormt voor omwonenden.'
Drentse CDA'ers, onder wie provinciebestuurder Henk Jumelet, ondertekenden het kritische wolvenvoorstel dat vandaag ter sprake kwam op het partijcongres in het Gelderse Nijkerk. Verder schaarden onder meer Statenleden Bart van Dekken en Siemen Vegter zich achter de resolutie. De officiële indieners van de resolutie zijn Hoogeveners Femke Koekoek, Peter Koekoek, Bert Otten.
Gedeputeerde Jumelet, die zich bezighoudt met de wolf, ging deze week bij RTV Drenthe in op zijn steun voor het voorstel. "Hoe kun je de wolf in bepaalde gebieden z'n gang laten gaan? En hoe kunnen we andere gebieden wolfvrij maken? Het is geen gek idee om daarnaar te kijken, deze resolutie borduurt daar op voort."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.