Ondernemers Rolderstraat willen einde aan overlast

Verschillende ondernemers in de Rolderstraat willen dat de gemeente en politie zo snel mogelijk iets doen aan de overlast in de omgeving. Assen-Centrum werd gisteren opgeschrikt door rondvliegende kogels bij de aanhouding van vier verdachten. Een aantal ondernemers zou het liefste een samenscholingsverbod zien, zodat rondhangende jongeren worden geweerd.

De afgelopen jaren zijn veel winkels verdwenen uit de straat. Ze hebben plaatsgemaakt voor horeca, zoals cafés en restaurantjes. Buurtbewoners klagen over geluidsoverlast en de openlijke drugshandel op straat. Eerder dit jaar werd in de Rolderstraat een café gesloten wegens de aanwezigheid van drugs.
De gemeente heeft de Rolderstraat al maanden in het vizier, zo is er een 'stadsmarinier' aangesteld om de overlast te bestrijden. Hij werkt nog aan een plan van aanpak om maatregelen te nemen.
De gemeente en politie komen morgenmiddag bijeen om onder meer over de Rolderstraat te spreken. Dit overleg stond al gepland.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.