Tesla overweegt bouw megafabriek net over Duitse grens bij Emmen

Autofabrikant Tesla overweegt elektrische auto’s en batterijen te gaan bouwen in het Duitse Dörpen, op nog geen uur rijden vanaf de grens bij Emmen. Dat melden Duitse media vandaag.
De burgemeester van Dörpen bevestigt bij omroep NDR dat een delegatie van Tesla in zijn gemeente op bezoek geweest is. De fabrikant zou interesse hebben in een bedrijventerrein aan het zogeheten Küstenkanal.

Naast Dörpen is ook de stad Emden in beeld als productielocatie. Ook hier is een team van Tesla langs geweest. Het zou gaan om een megafabriek die tussen de duizend en de tweeduizend banen gaat opleveren.

De regering van de deelstaat Nedersaksen, waarin beide plaatsen liggen, zegt dat Tesla officieel heeft laten weten dat ze overweegt zich te vestigen in deze aan Noord-Nederland grenzende deelstaat.

Emmen
Herman Idema, directeur van de vereniging Parkmanagement Bedrijventerreinen Emmen, hoopt dat de autofabrikant niet alleen naar Duitsland, maar ook naar Emmen kijkt.

"Wij hebben hier vijftig hectare aangesloten grond liggen op bedrijventerrein het Rundedal, pal aan de A37. Bovendien kunnen wij volledig CO2-neutraal produceren. Een prima locatie voor Tesla. Ze zijn meer dan welkom!"
Deel dit artikel: