Jongeling Simon Zandvliet is beoogd lijsttrekker SP Drenthe

SImon Zandvliet (midden) is de beoogd fractievoorzitter namens de socialistische partij
SImon Zandvliet (midden) is de beoogd fractievoorzitter namens de socialistische partij © SP Drenthe
SP Drenthe schuift de 29-jarige Simon Zandvliet naar voren als beoogd lijsttrekker voor de Provinciale Statenverkiezingen van maart volgend jaar. Zandvliet wordt door de kandidatencommissie van de partij omschreven als 'ervaren talent' in de provincie.
Op plek 2, 3 en 4 van de kandidatenlijst staan Greetje Dikkers uit Tynaarlo, Wim Moinat uit Zwartemeer en Henk van de Weg uit Hoogeveen. Zij zijn alle drie op dit moment al Statenlid voor de SP. Lijsttrekker Zandvliet verhuist binnenkort van Dedemsvaart naar Beilen en kijkt uit naar de overstap naar Drenthe. De afgelopen jaren was Zandvliet al Statenlid voor de SP in Overijssel.
"Mijn jeugd was in Drenthe", zegt Zandvliet. "Hier is de basis gelegd. Die rust en samenhorigheid miste ik. Daarnaast komt mijn partner uit Drenthe en ook zij had heimwee. Samen gaan we de toekomst dan ook in. Daar waar we gelukkig zijn." De komende weken bespreken de partijleden in Drenthe de conceptlijst. Op de SP-regioconferentie van 10 december wordt de lijst samen met het verkiezingsprogramma definitief vastgesteld.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.