'Illegale hondengevechten in Emmen'

Er zijn volgens het Openbaar Ministerie in 2016 illegale hondengevechten georganiseerd in Nederland. Zo zouden in 2016 twee gevechten zijn gehouden in een woning in Emmen. Bij dat gevecht zou een van de honden een tand hebben gebroken.
Bij andere gevechten zouden honden veel bijtwonden hebben opgelopen en kreupel zijn geraakt. 

Vier verdachten uit Amersfoort en Zeist staan maandag voor de rechter. Het gaat om een 33-jarige vrouw en twee broers van 33 en 35 uit Amersfoort en een 35-jarige man uit Zeist.Ze vormen volgens het OM een criminele organisatie. De mannen zouden 26 honden hebben gefokt voor de gevechten, en de gewonde dieren zelf hebben verzorgd met illegale medicijnen en een hechtpistool.

Het is voor het eerst dat justitie een zaak tegen organisatoren van hondengevechten voor de rechter brengt. Het organiseren van hondengevechten is illegaal in Nederland.

'Niet om mee te verdienen'
Advocaat Rutger van Veen staat de 33-jarige vrouwelijke verdachte uit Amersfoort bij. Hij bevestigt dat in de slaapkamer van haar huis een hondengevecht is gehouden. En dat daarvan filmopnamen zijn gemaakt. "De gevechten zijn min of meer spontaan ontstaan, uit interesse. Ze heeft inderdaad filmopnamen gemaakt, maar dat was alleen voor eigen gebruik, niet om te verspreiden of geld mee te verdienen. Mijn cliënte heeft hier vreselijke spijt van."

Waar de hondengevechten in Emmen zouden hebben plaatsgevonden is niet duidelijk.
Meer over dit onderwerp:
gemeente Emmen hondengevechten rechtbank EMMEN
Deel dit artikel: