Coevorden trekt de portemonnee voor evenementen

Organisaties van evenementen in de gemeente Coevorden kunnen weer bij de gemeente terecht voor geld. Coevorden is namelijk een nieuwe ronde begonnen van het zogenoemde aanjaagfonds.
Met subsidies wil de gemeente inwoners aanmoedigen om evenementen op touw te zetten. Vorig jaar is de gemeente met het aanjaagfonds begonnen. Organisaties kunnen nu voor de tweede keer een beroep doen op de gemeente.

225.000 euro
De gemeente Coevorden stelt over een periode van vier jaar 225.000 euro beschikbaar. Per evenement is maximaal 10.000 euro beschikbaar. Tijdens deze tweede ronde kan bij de gemeente een subsidie worden aangevraagd van 2 tot en met 30 september.

Voorwaarden
De gemeente stelt wel voorwaarden waaraan een evenement moet voldoen om in aanmerking te komen voor een financiële bijdrage. Zo moeten de evenementen vernieuwend zijn of vernieuwende onderdelen hebben, om zo de naamsbekendheid van de gemeente te vergroten. Ook moet het evenement de lokale economie verbeteren, bijvoorbeeld door te zorgen voor meer bestedingen of overnachtingen in het gebied.
Deel dit artikel: