Politie jaagt op illegale zwemmers in zwembad De Slenken tijdens Wijker feest

Na afloop van het Wijker feest duiken ieder jaar mensen illegaal zwembad De Slenken in (Rechten: RTV Drenthe/Janet Oortwijn)
Na afloop van het Wijker feest duiken ieder jaar mensen illegaal zwembad De Slenken in (Rechten: RTV Drenthe/Janet Oortwijn)
Het is een soort van traditie voor verschillende feestgangers tijdens het Wijker feest in de Wijk: na afloop in de nachtelijke uren een duik nemen in zwembad De Slenken. Maar de gemeente De Wolden wil dat dit jaar voorkomen en neemt daarom maatregelen.
"Vorig jaar ontstond er een onverantwoorde situatie. Meer dan 100 mensen zijn in het water gesprongen. Hele gezinnen zelfs. Mensen hebben een slok op en er is geen toezicht. Het bestuur van het zwembad wil er niet verantwoordelijk voor worden gehouden", zegt burgemeester Roger de Groot.
Om ongelukken te voorkomen let de politie dit jaar extra op dat er geen mensen in het zwembad komen buiten de openingstijden. "De politie gaat patrouilleren en treedt op als er toch feestgangers in het zwembad springen", aldus de burgemeester. Ook is er camerabewaking. Als het nodig is, worden deze beelden overhandigd aan de politie, laat de gemeente De Wolden weten.
Het Wijker feest is van woensdag 28 augustus tot en met zondag 1 september.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.