Man (21) opgepakt die namen van Drentse autozaken misbruikte

Eén van de nepadvertenties (Rechten: RTV Drenthe/Jasmijn Wijnbergen)
Eén van de nepadvertenties (Rechten: RTV Drenthe/Jasmijn Wijnbergen)
De politie heeft een 21-jarige man uit Venlo opgepakt op verdenking van oplichting via de verkoopwebsite Marktplaats. Hij zou zich onder meer hebben voorgedaan als medewerker van het Hoogeveense autobedrijf Otten.
De Venlonaar bood op Marktplaats gebruikte auto's aan voor relatief weinig geld. De schijn werd gewekt dat de advertenties waarin de auto’s te koop werden aangeboden, afkomstig waren van autobedrijven. Geïnteresseerden konden uitsluitend via WhatsApp contact krijgen.

Lees meer: Namen van meerdere Drentse autozaken misbruikt op Marktplaats

Meerdere mensen deden een aanbetaling voor een auto die te koop werd aangeboden. Daarna bleken de in de advertentie genoemde telefoonnummers niet meer bereikbaar te zijn. De autobedrijven waren niet op de hoogte van de advertenties en genoemde afspraken.

Aangifte

De afgelopen maanden werd Autobedrijf Otten gebeld door meerdere gedupeerden. Het bedrijf deed uiteindelijk aangifte. Dat deden drie andere autobedrijven ook, evenals 21 gedupeerde kopers. De Venlonaar werd op 14 augustus al opgepakt, maar de politie maakte dit vandaag pas bekend. Het onderzoek is nog niet afgerond.
Lees meer: Autozaak in Meppel 'misbruikt' door Marktplaats-oplichters
Meer bedrijven de dupe
De naam van Autohuis Otten werd niet als enige bedrijf misbruikt in de nep-advertenties. Het overkwam ook onder meer Autohuis Meppel en Autobedrijf Roosen uit Westerbork. Volgens de politie zijn autobedrijven op verschillende plekken in Nederland de dupe geworden van deze oplichterspraktijken.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.