Zege voor Laura Dijkema met Oranje bij start EK

Laura Dijkema begint goed met Oranje aan EK (Rechten: RTV Drenthe/Robbert Oosting)
Laura Dijkema begint goed met Oranje aan EK (Rechten: RTV Drenthe/Robbert Oosting)
VOLLEYBAL - De Nederlandse volleybalsters, met Laura Dijkema uit Beilen in de gelederen, hebben de eerste wedstrijd op het Europees kampioenschap eenvoudig gewonnen. In Boedapest werd Roemenië in drie sets verslagen: 25-21 25-18 25-9.
Voor de volleybalsters was het een prettige start van het EK, zeker na het mislopen van een olympisch ticket begin deze maand. Het verlies in de beslissende wedstrijd op het olympisch kwalificatietoernooi tegen Italië speelde niet door in Hongarije, waar Oranje overigens geen sterke tegenstander trof. Roemenië is slechts de nummer 52 van de wereldranglijst.
De ploeg van bondscoach Jamie Morrison speelt zondagmiddag de tweede wedstrijd in groep C, tegen Azerbeidzjan. Twee jaar geleden versloeg Oranje, de huidige nummer 7 van de wereld, deze tegenstander met 3-2 in de halve finale. De EK-finale ging toen verloren tegen Servië.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.