Danseres Geesje wordt 90 jaar

Ze is het oudste lid van volksdansgroep Borinda uit Borger: Geesje Wanders-Oosting mag vandaag 90 kaarsjes uitblazen, maar in plaats daarvan danst ze liever.
Om tien uur vanochtend ging de bel bij Geesje. Ze verwachtte wel wat mensen van haar dansgroep op de koffie, maar wat er vanochtend gebeurde zag ze niet aankomen. Met vlaggetjes en ballonnen stonden zo'n vijftien dames op de oprit om Geesje toe te zingen.

Lied
Op de melodie van 'Berend Botje ging uit varen' zongen ze een zelfgeschreven lied voor de jarige danseres. Geesje genoot. "Het was prachtig, ik had dit nooit verwacht. Het zijn niet alleen mededansers, maar ook goede vriendinnen."

Kwiek
Geesje is al 30 jaar lid van de club. Iedere dinsdagochtend danst ze een uurtje en dat gaat haar goed af. Volgens danslerares Josien Eisenbaum komt dat door veel bewegen. "Ze danst elke week, maar zwemt ook regelmatig en af en toe doet ze haar tuin ook nog. Ik hoop dat ik het haar na kan doen."

Dansen in de tuin
Op de verjaardag zelf moet natuurlijk ook gedanst worden. De tegels in de tuin van Geesje vormen de dansvloer en voor je het weet staat iedereen om de parasol heen te dansen. De 90ste verjaardag van de danseres kon niet beter beginnen.
Meer over dit onderwerp:
volksdansgroep Borinda Borger Borger
Deel dit artikel: