Man dood na mogelijk zedendelict in speeltuin Assen [update]

In een speeltuin aan de Iemstukken in de wijk Peelo in Assen is een man mishandeld en overleden. De politie heeft vijf mannen aangehouden.
Mogelijk is er sprake van een zedendelict met een 4-jarig meisje. De politie kreeg om 12.50 uur een melding dat een man een minderjarig meisje onzedelijk betastte.

Er zou in de buurt om hulp geroepen zijn, waar de vijf verdachten op afkwamen. Ze hebben mogelijk geprobeerd de man onder controle te houden tot de politie kwam. Daarbij is een schermutseling ontstaan.

Toen agenten aankwamen zagen die het slachtoffer op de grond liggen met de vijf mannen op zich. Er is nog geprobeerd de man te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten. 

De politie is in gesprek met het meisje om te horen wat er is gebeurd.De omgekomen man en de vijf aangehouden verdachten komen allemaal uit Assen. De politie doet zowel onderzoek naar de dood van de man als naar het mogelijke zedendelict.

Burgemeester Marco Out van Assen kwam ter plaatse om zich te laten informeren. Volgens Out heeft het incident gezorgd voor veel impact in de wijk.  "Door het mooie weer zaten veel mensen buiten. Ik weet niet hoeveel mensen het incident daadwerkelijk hebben gezien, maar er is nogal geschreeuwd, dus velen hebben het gehoord."

Politiechef van Assen Maarten Groenhof legt uit wat er is gebeurd:

Meer over dit onderwerp:
Assen Peelo Iemstukken politie
Deel dit artikel: