Overleden man in speeltuin was 32-jarige Assenaar

De man die gisteren overleed in een speeltuin in de Asser wijk Peelo was een 32-jarige inwoner van Assen. Dat heeft de politie bekendgemaakt.
Vijf mannen kwamen gisteren op hem af, omdat ze vermoedden dat hij aan een 4-jarig meisje in de speeltuin had gezeten. Er ontstond een worsteling, waarbij de 32-jarige man om het leven is gekomen.

De vijf andere mannen, allemaal tussen de 27 en 54 jaar uit Assen, zitten op dit moment nog vast. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van de man. Zij zijn gisteren verhoord en die verhoren gaan vandaag verder. "Wie wat heeft gedaan, moet hieruit duidelijk worden. Wij nemen hier uitgebreid de tijd voor", aldus een woordvoerster. 

De politie kan nog niet zeggen wat er precies is gebeurd en kan ook nog geen details over de doodsoorzaak bekendmaken. Morgen wordt sectie verricht op het lichaam van de man en wordt mogelijk meer bekend over de doodsoorzaak.

Agenten zijn nog met buurtbewoners in gesprek over het voorval en er wordt ook sporenonderzoek gedaan. De politie onderzoekt daarnaast of er al eerder meldingen zijn binnengekomen over kinderen die werden lastiggevallen in de wijk Peelo in Assen.

In de wijk wordt gesproken over eerdere incidenten vorig jaar en in 2016. "We gaan hier heel serieus naar kijken en moeten dan onderzoeken of er mogelijk een verband is met de man die is overleden", aldus een woordvoerster van de politie.

Ook zijn medewerkers van de gemeente de wijk ingegaan om met omwonenden te praten over de gebeurtenissen.

Meer over dit onderwerp:
112 politie gemeente Assen Assen
Deel dit artikel: