Springruiter Daan van Geel wint Outdoor Tolbert

PAARDENSPORT - Springruiter Daan van Geel won vanmiddag de Grote Prijs van Outdoor Tolbert. De 39-jarige ruiter uit Gees klopte met zijn paard Djam 13 concurrenten in de barrage.
Van Geel startte in de ronde op tijd als vijfde en zette een foutloze rit neer in 40.57 seconden. Geen van de kanshebbers na hem wisten dat te verbeteren. Ook topruiters als Albert Zoer en Jur Vrieling konden niet aan de rit van Van Geel tippen.

De jonge Friese ruiter Gerrit Veenstra kwam met Loridon nog het dichtst in de buurt. De ruiter uit Drachtstercompagnie werd tweede met een tijd van 40.92. De Mexicaanse Nederlander Ernesto Canseco werd derde.

Van Geel genoot van het succes. "Djam heeft een goed seizoen, maar had ook af en toe een balkje omdat ik net iets te gretig was. Daarom reed ik nu iets voorzichtiger, maar gelukkig wel snel genoeg." Van Geel verdiende met zijn zege een nieuwe tractor. 

Chantal Regter uit Assen werd knap vierde in de finale van Outdoor Tolbert. Albert Zoer uit Echten eindigde als twaalfde.
Deel dit artikel: