Vijftal weer vrijgelaten na dood 32-jarige man in speeltuin Assen

De vijf mannen die zaterdag werden opgepakt na de dood van een 32-jarige man in een speeltuin in Assen zijn weer op vrije voeten.
Uit onderzoek is niet gebleken dat de mannen de Assenaar hebben mishandeld, meldt de politie. De politie heeft de mannen - allemaal inwoners van Assen - verhoord en heeft daarnaast buurtonderzoek gedaan.

Zedendelict
Volgens de politie kwam er zaterdag een melding binnen van een zedendelict met een meisje van 4 jaar, waarbij de 32-jarige man betrokken zou zijn. De vader van het meisje heeft de man vervolgens aangesproken. Toen die wilde wegfietsen, probeerde de vader hem tegen te houden.

"Daarop ontstaat een worsteling tussen beiden en komen zij ten val. Ondertussen zijn ook vier omstanders gealarmeerd. Zij hebben vervolgens de 32-jarige man vastgehouden in afwachting van de komst van de politie. De 32-jarige man bleek later te zijn overleden", zo laat de politie weten. De vier zijn vervolgens aangehouden. De vader van het meisje meldde zich daarna zelf bij de politie en werd ook aangehouden.

Onderzoek gaat door
Het Openbaar Ministerie besloot zondagavond 'op grond van de eerste bevindingen' dat de mannen vrij mogen komen. De mannen blijven wel verdacht van betrokkenheid bij zijn dood. De politie meldt verder dat het onderzoek naar het overlijden van de man doorgaat. Een patholoog van het Nederlands Forensisch Instituut verricht sectie op het lichaam.

Ook gaat de recherche door met onderzoek naar het mogelijke zedendelict. "In verband met de privacy van de betrokkenen zullen hierover geen verdere mededelingen worden gedaan", zegt de politie daarover.

Eerder hierover:
Overleden man in speeltuin was 32-jarige Assenaar
Politie en gemeente gaan wijk in na dodelijk incident Assen
Burgemeester Marco Out van Assen: incident heeft veel impact
Man dood na mogelijk zedendelict in speeltuin Assen
Meer over dit onderwerp:
112 Assen
Deel dit artikel: