Oud-RTV Drenthe-directeur/hoofdredacteur Klaas Samplonius overleden

Klaas Samplonius
Klaas Samplonius kreeg bij zijn vertrek bij RTV Drenthe een koninklijke onderscheiding. © RTV Drenthe
Oud-RTV Drenthe-directeur/hoofdredacteur Klaas Samplonius is overleden. Dat meldt het Radio 1-programma Met het Oog op Morgen. Samplonius gaf tussen 2007 en 2010 leiding aan RTV Drenthe.
"Klaas heeft na een hele turbulente fase in de geschiedenis van de omroep weer rust teruggebracht in de organisatie", zegt huidig directeur/hoofdredacteur van RTV Drenthe Dink Binnendijk. "Dat was zijn opdracht en met zijn grote omroepervaring, zowel in de journalistieke praktijk als bestuurlijk, heeft hij daar meer dan uitstekend invulling aan gegeven. Daarna kon RTV Drenthe zich ontwikkelen tot de omroep die we nu zijn."
Samplonius begon zijn loopbaan in 1965 bij de Zwolsche Courant. Vanaf de jaren 70 werkte hij voor de radio. Hij werd vooral bekend door zijn presentatie van het programma Met het Oog op Morgen en sportprogramma's als Langs de Lijn en Radio Tour de France.
Samplonius ging na zijn periode bij RTV Drenthe met pensioen. Bij zijn vertrek werd hij in zijn woonplaats Meppel benoemd tot ridder in de Orde van Oranje Nassau.
"Klaas was een prettig mens met een goed gevoel voor de regio", aldus Binnendijk. "En dat paste natuurlijk precies bij onze omroep. Heel triest dat hij op relatief jonge leeftijd is overleden. Namens onze omroep wensen we zijn nabestaanden alle kracht en sterkte."
Klaas Samplonius is 75 jaar geworden.
Samplonius
Klaas Samplonius werd 75 jaar © RTV Drenthe

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.