Jan Kuipersbrug in Coevorden wordt gerenoveerd

De Jan Kuipersbrug in Coevorden (Rechten: gemeente Coevorden)
De Jan Kuipersbrug in Coevorden (Rechten: gemeente Coevorden)
De Jan Kuipersbrug in Coevorden is aan vernieuwing toe. Die conclusie trekt de gemeente Coevorden na een inspectie.
De brug van de Burgemeester van der Lelysingel krijgt onder meer een nieuwe verf- en slijtlaag. Ook wordt de onderkant opnieuw gecoat.
De werkzaamheden beginnen op maandag 9 september. Die dag is de brug volledig afgesloten. Een omleiding wordt met borden aangegeven.

Twee delen

De Jan Kuipersbrug in Coevorden bestaat uit twee delen. Op maandag 9 september wordt er één brugdeel uitgepakt. O​p de helft die overblijft komt aan de waterkant een tijdelijke leuning. Het verkeer kan dan vanaf dinsdag 10 september weer over de brug, al kan er wat oponthoud zijn, omdat er dus maar één rijbaan over blijft.
Op de dag dat het gerenoveerde brugdeel teruggeplaatst wordt, is de brug opnieuw helemaal dicht. Op die dag wordt dan ook het tweede gedeelte eruit gepakt.

Eind december klaar

Als alles volgens planning verloopt moet de renovatie van de Jan Kuipersbrug in Coevorden eind december klaar zijn. De brugdelen worden gerenoveerd bij Machinefabriek Emmen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.