Stelling: Ik gebruik nog gewoon een papieren agenda

De papieren agenda lijkt een blijvertje (Rechten: Pixabay)
De papieren agenda lijkt een blijvertje (Rechten: Pixabay)
Schermpjes voor, tijdens en na de les: een steeds groter deel van het leven van scholieren en studenten speelt zich digitaal af. Desondanks is de papieren schoolagenda een blijvertje.
is de verkoop van papieren agenda's nog altijd prima business voor veel bedrijven. Vooral goedkopere varianten vinden nog gretig aftrek in boekhandels en webshops.
Op het Dr. Nassau College wordt veel gebruik gemaakt van digitale hulpmiddelen, maar plannen gaat nog op papier. "We gebruiken niet een agenda uit de winkel, maar maken een eigen boekwerkje dat logboek heet", legt biologiedocent Inge van der Veer uit.
"Elke week worden daar de leerdoelen in geschreven. Hoe meer zintuigen en delen van je hersenen je gebruikt, hoe beter", zegt ze. "Dat betekent dat je je heel bewust bent van wat er van je verwacht wordt."
Waar gaat jou voorkeur naar uit? Gaan afspraken snel in de agenda op je telefoon of is een ouderwetse papieren agenda toch fijner?

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.