Negen maanden cel geëist voor hondengevechten in Emmen

Cel en werkstraffen geëist voor hondengevechten (Rechten: ANP)
Cel en werkstraffen geëist voor hondengevechten (Rechten: ANP)
Het Openbaar Ministerie heeft celstraffen tot negen maanden en werkstraffen tot 240 uur geëist tegen vier verdachten voor het organiseren van hondengevechten en deelname aan een criminele organisatie.
Twee van die gevechten zouden in 2016 hebben plaatsgevonden in een
.
"Deze mensen hebben bewust gefokt voor verboden hondengevechten, die gruwelijk zijn om te zien. En hun doel? Hun eigen vermaak", sprak de aanklaagster vanochtend voor de rechtbank in Amsterdam. Zij eiste dat alle verdachten vijf jaar lang geen honden mogen houden.
De hoogste strafeis hoorde de 32-jarige Batikan Y. uit Soest tegen zich uitspreken: negen maanden cel, waarvan drie voorwaardelijk en een boete van 1500 euro. Zijn 33-jarige vriendin Stephanie B. uit Amersfoort krijgt wat het OM betreft zes maanden cel, waarvan de helft voorwaardelijk en een boete van 1250 euro.Tegen de andere twee verdachten zijn werkstraffen geëist.
Justitie heeft in totaal 26 honden in beslag genomen. Na een gedragstest werd besloten zestien te laten inslapen. De rest is herplaatst.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.