Uitslag wat vind jij: Meerderheid ervaart problemen door gestegen zorgpremie

Zorg bed ziekenhuis
De zorg heeft naast vergrijzing, een grotere vraag en hogere prijzen voor behandelingen en medicijnen te maken met de hoge inflatie © ANP
Verschillende zorgverzekeraars hebben onlangs flink hogere zorgpremies voor volgend jaar bekendgemaakt. VGZ, Menzis en Zilveren Kruis verhogen de premies van de meest gekozen basisverzekeringen met een bedrag tussen de 7,50 euro en 9,30 euro.
De zorg heeft naast vergrijzing, een grotere vraag en hogere prijzen voor behandelingen en medicijnen te maken met de hoge inflatie. Daardoor gaan salarissen in de zorgsector en kosten voor energie en materialen omhoog, aldus de zorgverzekeraars. "We beseffen heel goed dat dit voor onze verzekerden een lastige boodschap is'', aldus Menzis-directeur Dirk Jan Sloots. Volgens directeur bij VGZ Frank Elion is de stijging niet te vermijden. "We begrijpen dat dit een fors bedrag is. Zeker in een tijd waarin het leven al snel veel duurder wordt, is een stijging van de zorgpremie een boodschap die we liever niet zouden brengen."
Elion stipt een gevoelig punt aan. Want niet alleen kost de zorgverzekering straks meer geld, ook hebben veel mensen te maken met een stijgende energierekening. Daar komt bij dat je ook in de supermarkt en bij de pomp fors meer geld moet neertellen. Het is daarom geen verrassing dat steeds meer Nederlanders momenteel al moeite hebben met het betalen van de zorgpremie, meldde BNR donderdag.

Wat vind jij?

In de stelling van vandaag vroegen wij of jij in de problemen komt door de gestegen zorgpremie. Van de 1763 stemmers gaf 69% aan dat dit inderdaad het geval was. Het aandeel stemmers dat geen last ervaart bestond uit 31%.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.