Minister bij herdenking voor slachtoffer steekpartij tbs-kliniek

TBS balkbrug
Hulpdiensten zijn aanwezig bij de tbs-kliniek © Persbureau Meter
Minister Franc Weerwind voor Rechtsbescherming woont vanmiddag een herdenkingsbijeenkomst bij voor het slachtoffer van het 'Veldzichtdrama' in Balkbrug. De bewindsman komt naar Zwolle om zo zijn medeleven te betuigen aan de aangeslagen collega's van de doodgestoken sociotherapeute, die opgroeide in Beilen.
Deze bijeenkomst staat overigens los van de crematie vandaag van de 43-jarige medewerkster, schrijft RTV Oost.
Op de dag van de uitvaart komt het personeel op een andere locatie in Zwolle bijeen om hun omgekomen collega te herdenken. De vrouw werd vorig weekend doodgestoken door een cliënt van de psychiatrische kliniek Veldzicht in Balkbrug. Na zijn daad pleegde de man zelfmoord. De cliënt stak ook nog twee andere personeelsleden neer, maar zij werden al vrij kort daarna weer ontslagen uit het ziekenhuis.

Hart onder de riem

Een woordvoerder van de minister bevestigt desgevraagd dat de bewindsman de herdenkingsdienst voor de omgekomen sociotherapeute bijwoont. Die bijeenkomst wordt eind van de middag gehouden.
Omdat het onderzoek naar de fatale steekpartij nog in volle gang is, zal de minister niet nader ingaan op de toedracht van het incident. Ook zal hij geen beleidsinhoudelijke mededelingen doen. "Dit is vooral bedoeld als hart onder de riem van het personeel", aldus de woordvoerder.

Psychose

De minister heeft eerder al een onderzoek aangekondigd naar de toedracht van de steekpartij. Medewerkers, die getuige waren van het incident, zijn op basis van wat ze zagen ervan overtuigd dat de dader ten tijde van het misdrijf een psychose had. Het personeel van Veldzicht heeft veel ervaring met psychische klachten.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.