Hoogeveen wil definitief streep zetten door ijsbaan en investeren in huidig zwembad

Als het aan het college van Hoogeveen ligt komt er geen kunstijsbaan (Rechten: archief RTV Drenthe)
Als het aan het college van Hoogeveen ligt komt er geen kunstijsbaan (Rechten: archief RTV Drenthe)
Er komt definitief geen kunstijsbaan met zwembad in Hoogeveen, als het aan het college van B en W ligt. De gemeenteraad moet hierover in een aparte raadsvergadering op 19 september een beslissing nemen.
Daarnaast gaat het college kijken hoe het huidige sterk verouderde zwembad in Hoogeveen open kan blijven. Maar er bestaat ook de mogelijkheid voor de ontwikkeling van een nieuw overdekt zwembad.
Lees meer: Zwemvereniging ZPC Hoogeveen blijft hoop houden op nieuw zwembad
Budget te klein
Vorige week werd bekend dat het ijsbaanplan bijna twintig miljoen duurder uitviel dan verwacht. Volgens de gemeente Hoogeveen is het niet realistisch om in de huidige bouwmarkt een ijsbaan met zwembad te bouwen. Daarvoor is het budget van bijna 32 miljoen euro, dat de gemeenteraad hiervoor beschikbaar stelde, te klein. Ook ziet het college geen mogelijkheid om het huidige tekort te dichten.
Lees meer: Aannemer ijsbaan Hoogeveen kreeg onderhandelingsruimte: 'Dan kom je niet met je laagste prijs'
Terug naar de tekentafel
Een alternatief zou zijn om met het plan terug te gaan naar de tekentafel. Het ontwerptraject zou dan vanaf begin opnieuw doorlopen worden. In dat geval zou ook een onderzoek moeten worden uitgevoerd om te kijken of een beter resultaat haalbaar is. Volgens het college levert dit een vertraging van minstens een half tot een heel jaar op. Hierdoor nemen de voorbereidingskosten toe. Daarnaast blijft het onzeker of in een nieuwe aanbestedingsprocedure een aannemer het project binnen de financiële mogelijkheden van Hoogeveen kan bouwen.
Als laatste optie is er volgens het college nog de mogelijkheid om de plannen in de ijskast te plaatsen.Tegen de tijd dat de bouwmarkt is afgekoeld, zou de gemeente alsnog kunnen proberen om het complex te bouwen.

Lees meer: Ondernemer moest onnodig weg voor ijshal: Uitermate trieste zaak

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.