Wie herkent de zakken waarin lichaamsdelen van Halil Erol waren verpakt?

Waarvoor werden de zandkleurige polyester zakken, waarin zes jaar geleden delen van het lichaam van de vermoorde Halil Erol werden gevonden, normaal voor gebruikt? En wat is de link met de delen van een judopak en een opvallende dekbedhoes die bij de romp van Erol zijn aangetroffen?
Negen jaar na het verdwijnen van Erol uit Steenwijk zoekt de politie nog altijd naar verklaringen. Vanavond werd in het programma Opsporing Verzocht opnieuw aandacht aan de moord besteed.

In het programma gaf de politie aan te willen weten wie in die tijd de zandkleurige zakken gebruikte. Bovendien hoopt zij dat iemand een link kan leggen tussen de zakken en de delen van het judopak met de opvallende dekbedhoes.

Op de gouden tip staat nog altijd een beloning van 15.000 euro.

Twee verdachten vast
De zaak Halil Erol houdt de politie nog altijd bezig. In juli werd ex-tbs'er Matthias M. uit Meppel aangehouden in de zaak. Hij zit nog altijd in voorarrest. Vanochtend kwam daar een arrestatie bij. Een 44-jarige vrouw uit Meppel werd aangehouden voor betrokkenheid bij de moord op Halil Erol. Het is niet bekend of er een link is tussen de twee Meppelers. Daarnaast blijft de Haarlemse ex-vrouw van Erol ook in beeld bij de politie. Zij werd in juni vrijgelaten, maar blijft verdachte in de zaak.

Sinds 2010 verdwenen
Halil Erol uit Steenwijk verdween op zaterdag 6 februari 2010. Een maand later werd zijn auto brandend aangetroffen in Haren, zonder kenteken. In Eesveen en Wanneperveen werden later dat jaar en in 2013 lichaamsdelen van Erol in zakken teruggevonden. Zijn handen en hoofd zijn nooit gevonden.
Deel dit artikel: