Man uit Meppel vrijgesproken voor ontucht met minderjarige pleegdochter

De rechter ziet de handelingen van de man niet als ontucht (Rechten: Pixabay)
De rechter ziet de handelingen van de man niet als ontucht (Rechten: Pixabay)
Een 35-jarige man uit Meppel die werd verdacht van ontucht met zijn 15-jarige pleegdochter, is door de rechtbank vrijgesproken. De officier van justitie eiste twee weken geleden een werkstraf van 150 uur en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden.
De man werd verweten dat hij in augustus van 2017 zijn pleegdochter in Meppel opzocht in de cafetaria waar ze werkte. Hij zou haar op een bankje in de snackbar hebben gezoend en betast. Er waren op dat moment geen klanten in de zaak en de beveiligingsbeelden legden het tafereel vast.

'Ethische norm overschreden'

De eigenaar van de snackbar stapte daarop naar de politie. De rechtbank vond dat niet op beelden te zien was dat het meisje werd gezoend en betast.
"Er zijn geen handelingen te zien die gekwalificeerd kunnen worden als ontucht”, zei de rechter. Ze vindt dat de gedragingen van de man op die beelden hooguit de sociaal ethische norm overschreden, maar van een strafbaar feit is volgens de rechter geen sprake.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.