Eerste bewoners Emmer Belastingflat krijgen sleutel in februari

Belastingflat Emmen
Het nieuwe 'jasje' van de belastingflat is al goed zichtbaar © RTV Drenthe / Jeffrey Verdel
Wie over het Raadhuisplein in Emmen kuiert, kan het haast niet ontgaan zijn: het nieuwe 'jasje' van de voormalige Belastingflat is al goed zichtbaar. De transformatie van het uit 1964 stammende kantoorgebouw tot wooncomplex nadert langzaam maar zeker haar einde. De eerste bewoners kunnen begin februari in hun nieuwe onderkomen, verwacht projectontwikkelaar Jorgen Kruit.
Kruit kocht samen met compagnon Leon Peters het voormalige complex in het voorjaar van 2020. De Belastingdienst, die jarenlang het pand heeft betrokken, was daarvoor al verhuisd naar het voormalige onderkomen van de Topografische Dienst aan het Bendienplein.
De voormalige kantoorruimtes worden verbouwd tot 74 appartementen en 8 studio's. Daarvoor heeft de flat er nog eens drie bouwlagen bij gekregen, boven op de bestaande acht verdiepingen.

90 procent

Met de belangstelling zit het overigens wel goed. De woningen, allen huur, zijn inmiddels voor ongeveer 90 procent verzegd, laat Kruit weten. "Ik heb er alle vertrouwen in dat de nog resterende woningen straks ook weg zijn." De huren liggen tussen de 640 en 1305 euro per maand, afhankelijk van de woonoppervlakte.

Vernieuwende horeca

Een belangrijk puntje dat nog op de i gezet moet worden, is de invulling van de leegstaande winkelruimte op de begane grond. Voorheen zaten hier een ANWB-kantoor en een bed- en badtextielwinkel.
Volgens Kruit is het de bedoeling om hier een 'vernieuwend horecaconcept' onder te brengen. De plannen zijn hiervoor al heel concreet, vertelt hij. Meer wil hij er vooralsnog niet over kwijt, aangezien er nog besprekingen met een potentiële exploitant lopen. "Het is in ieder geval iets wat Emmen nog niet heeft."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.