Verkeerspark Assen wordt airsoft-terrein

Het airsoft-bedrijf dat zich in Hooghalen wil vestigen, doet een nieuwe poging in Assen. Het bedrijf gaat Verkeerspark Assen huren.
De nieuwe airsoft-locatie moet al over twee weken open, op 14 september. "Er moet nog wel onderhoud plaatsvinden. We gaan flink opruimen, zodat het weer veilig is. Maar vele handen maken licht werk," vertelt Marten Slump van Copperhead Airsoft.
Airsoft is een militaire simulatie tussen twee of meerdere teams, waarbij het de bedoeling is dat de kleding, omgeving, wapens en samenwerking er zo realistisch mogelijk uitzien.
Tekst gaat verder onder post

Tijdelijke basis

Het airsoft-bedrijf gaat het Verkeerspark Assen tijdelijk huren, zolang het nog niet is verkocht. "Het terrein zoals het nu is, is perfect voor hen", vertelt Herman Jasper van Verkeerspark Assen. Het moet nog wel opgeruimd worden zodat de locatie veilig is én het park moet beter worden afgesloten.
Exacte plannen voor de locatie van Copperhead Airsoft in Assen zijn er nog niet. "We denken nog na over de plannen. We gaan zo snel mogelijk open en dan kijken we wat de bezoekers ervan vinden", zegt Slump.
Tekst gaat verder onder video
Gevaar op oude Verkeerspark: 'Voor de TT met hekken dicht'

Vlak voor de TT bezocht RTV Drenthe het Verkeerspark Assen.

Lees meer: Gevaar op oude Verkeerspark: Voor de TT met hekken dicht

Het airsoft-bedrijf probeert ook een locatie in Hooghalen te krijgen. "Dat proces loopt nog wel, maar in de tussentijd gaan we van Assen een mooie locatie maken." Waar in Hooghalen een vergunning nodig was, is dat in Assen niet het geval. "We hebben een uitgebreid gesprek gehad met gemeente Assen. Het terrein is een recreatiegebied en dus valt airsoft in het bestemmingsplan."
Copperhead verwacht niet dat inwoners van Assen, net als inwoners van Hooghalen, bezwaar gaan maken. "Dit terrein ligt natuurlijk vrij ver van de bewoonde wereld", zegt Slump over het verkeerspark. Het is overigens geen toeval dat de tweede poging voor een airsoft-locatie dichtbij de eerste locatie ligt. "We hebben een marktonderzoek gedaan en daaruit bleek dat deze regio geschikt."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.