RW Racing en Steven Odendaal per direct uit elkaar

Steven Odendaal (Rechten: RW Racing GP)
Steven Odendaal (Rechten: RW Racing GP)
MOTORSPORT - Het wegraceteam van Roelof Waninge uit Dwingeloo neemt per direct afscheid van de Zuid-Afrikaanse coureur Steven Odendaal. De sportieve prestaties bleven achter na een ernstige voetblessure die hij al voor het seizoen opliep.
Na een breuk bij een trainingsongeval liep Odendaal uiteindelijk een bacteriële infectie op aan z'n grote teen. Hij moest daar twee keer aan geopereerd worden en miste daardoor het eerste deel van het seizoen.

Sportieve relatie moeilijk

"Dat was een cruciaal deel van het seizoen", zegt NTS-RW Racing GP-teammanager Jarno Janssen. "Als gevolg daarvan werd de sportieve relatie heel moeilijk. Dat heeft niets met de persoonlijke relatie te maken", laat Janssen weten. "Maar hier is niemand bij gebaat, het team niet, de ontwikkeling van de motor niet en vooral de rijder niet. Het was dan ook geen gemakkelijke beslissing omdat Steven al vanaf het begin betrokken was bij het NTS-project en de ontwikkeling van de machine,"
Voor Odendaal zelf is de teleurstelling ook groot om middenin het seizoen te vertrekken. "Iedereen deed z'n uiterste best, maar we konden het niet laten werken zoals we allemaal hadden gehoopt", laat de Zuid-Afrikaan weten.

Vervanger Jesko Raffin komt vervroegd in actie

Eerder werd al bekend dat Odendaal sowieso na dit seizoen het RW Racingteam zou verlaten. De 23-jarige Zwitser Jesko Raffin is zijn opvolger. Hij gaat de rest van het lopende seizoen, daar waar mogelijk, Odendaal al vervangen. Maar omdat Raffin een contract heeft in de Moto-E klasse (de klasse voor elektrische motoren) ontbreekt hij bij de Grand Prix van Misano en Valencia
Aan het begin van dit seizoen verving Raffin Odendaal ook al tijdens drie races. De andere coureur in het team van Roelof Waninge is de Rotterdammer Bo Bendsneyder.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.