Coevorden wil 40 flexwoningen voor huurders die snel woonruimte zoeken

flexwoning
Voorbeeld van flexwoningen © ANP/Hollandse Hoogte/Ramon van Flymen
Coevorden wil 40 flexwoningen bouwen voor mensen die snel onderdak nodig hebben. Het zijn tijdelijke woningen die er maximaal 15 jaar staan.
Het gaat dan om tijdelijke (verplaatsbare) units, woningen in bestaande gebouwen die nu nog een andere functie hebben, of het variëren van woonvormen binnen een bestaand wooncomplex. De woningen moeten komen op vier nog nader te bepalen locaties.

Spoedzoekers

Ze zijn bedoeld voor zogenoemde spoedzoekers. Dat zijn bijvoorbeeld starters, statushouders, of mensen die net gescheiden zijn en snel een woning nodig hebben. Ook arbeidsmigranten die langer dan vier maanden in Nederland verblijven komen in aanmerking. Voor iedereen geldt dat ze ingeschreven moeten staan bij de gemeente.
De flexwoningen moeten de woningmarkt verruimen. Volgens de gemeente stagneert de doorstroming omdat door de stijgende energieprijzen en verhoging van de hypotheekrente de stap van sociale huur naar een duurdere woning groter is geworden. Daarom stijgen de wachttijden voor reguliere woningzoekenden op de sociale huurmarkt.
De bouw van flexwoningen is niet rendabel en kan de gemeente Coevorden naar schatting 3,5 miljoen euro gaan kosten. Het is de bedoeling dat de tijdelijke woningen in 2024 gerealiseerd zijn.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl