Henk Otten doet aangifte tegen zijn voormalige partij Forum voor Democratie

Henk Otten doet aangifte tegen van smaad en laster  tegen Forum voor Democratie (Rechten: ANP/Robin Utrecht)
Henk Otten doet aangifte tegen van smaad en laster tegen Forum voor Democratie (Rechten: ANP/Robin Utrecht)
Henk Otten heeft aangifte gedaan van smaad en laster door zijn oude partij Forum voor Democratie (FVD). De in ongenade gevallen ex-penningmeester gaat ervan uit dat het politieonderzoek zich richt op partijleider Thierry Baudet, medebestuurder Rob Rooken en adviseur Paul Frentrop.
Dat laat de oud-inwoner van Hijken weten na berichtgeving van
.
Forum voor Democratie heeft Otten uit de partij gezet omdat hij met de kas zou hebben gerommeld en zich zelfs aan fraude met overheidssubsidie zou hebben bezondigd. Otten ontkent en wil zijn "naam zuiveren". Het rapport dat de FVD-top na onderzoek opstelde rammelde en wederhoor ontbrak, stelt Otten, die inmiddels bouwt aan een nieuwe partij. '"Dit flutrapport is alleen gemaakt om mij te beschadigen".
Omdat FVD het rapport doorstuurde naar het ministerie van Binnenlandse Zaken, de verstrekker van de subsidie, verwijt Otten de partij ook 'lasterlijke aanklacht'. Het ministerie liet eerder weten geen aanleiding te zien om Otten van onrechtmatigheden te verdenken.
Baudet schermde eerder op zijn beurt met aangifte tegen Otten, maar hij bedacht zich.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.