Honderd kaarten voor Rooie Tinus: 'Hij had de tranen in zijn ogen staan'

Rooie Tinus uit Gieten is ziek. Aan steun geen gebrek, want de oud papierophaler kreeg honderd beterschapskaarten toegestuurd. ''Hij had de tranen in zijn ogen'', vertelt Klamer Bos, een vriend van Tinus.
De kaarten kwamen overal vandaan: "Uit Assen, Stadskanaal, maar er zaten ook kaartjes uit Gieten bij,'' aldus Bos.

Rooie Tinus had de kaartjes niet verwacht, maar het doet hem goed dat mensen dus wel aan hem denken nu hij niet meer op de weg is. 


Tinus Brink, zoals hij officieel heet, kwam elke week met zijn trekker-met-kar om oud papier en oud ijzer op te halen. Na een val van de fiets heeft Tinus problemen met lopen en hij verblijft nu al een poosje in verzorgingstehuis het Borgerhof in Borger.

Het ziet er niet naar uit dat Rooie Tinus nog zelf papier op kan komen halen. Dus als Rooie Tinus niet naar het papier kan komen, dan komt het papier wel naar Rooie Tinus, zo dacht de familie. Voor zijn huis aan De Bonne in Gieten is een grote container neergezet waar oud papier ingeleverd kan worden. Als de container vol is, dan zorgt de familie ervoor dat hij geleegd wordt. 


De container blijft staan totdat de scholen weer oud papier ophalen. Dan kunnen mensen het papier maandelijks op de ophaaldag aan de weg zetten.
Deel dit artikel: