Telefoons en computer initiatiefnemer Dream or Donate in beslag genomen

'Broer Rasta' haalde zijn website deze week uit de lucht (Rechten: RTV Oost)
'Broer Rasta' haalde zijn website deze week uit de lucht (Rechten: RTV Oost)
De politie heeft beslag gelegd op een computer en telefoons van Robert-Jan Mastenbroek, alias Broer Rasta uit Vledder. Hij is initiatiefnemer van de doneersite Dream or Donate.
Mastenbroek haalde de site deze week onverwacht uit de lucht. Een politiewoordvoerder zei dat de spullen zijn meegenomen voor een 'oriënterend onderzoek' naar een mogelijk strafbaar feit.

Crowdfunding

Op Dream or Donate konden mensen geld inzamelen voor goede doelen. Mastenbroek zei dat Dream or Donate was gehackt en dat hij daarom stopt met zijn site. Veel initiatiefnemers van inzamelingsacties vrezen dat ze het geld dat is toegezegd via Dream or Donate nooit meer zullen ontvangen, nu de site uit de lucht is.
Een aantal gedupeerden kondigde aan aangifte te doen. De politie zei dat de aangiftes die binnenkomen worden geanalyseerd en dat op basis daarvan wordt gekeken of er een strafrechtelijk onderzoek komt.
Zelf zei Rasta eerder geen oplichter te zijn en al het geld aan de gedupeerden terug te willen betalen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.