Persburo Melissen draagt archief over aan Drents Archief

Jacob Melissen draagt fotocollectie over aan Corinne Rodenburg van het Drents Archief
Jacob Melissen draagt fotocollectie over aan Corinne Rodenburg van het Drents Archief © Drents Archief
Persburo Melissen uit Pesse heeft de volledige negatievencollectie overgedragen aan het Drents Archief. Het gaat daarbij om meer dan een half miljoen persfoto's en foto's voor agrarische bladen uit de periode van 1985 tot 2007. Het grootste gedeelte van de negatieven heeft betrekking op Drenthe.
Volgens het Drents Archief gaat het om uniek historisch beeldmateriaal uit de geschiedenis van Drenthe, van de afgelopen jaren. Ook worden de auteursrechten van de foto's overgedragen aan het Drents Archief. Op die manier kan het publiek kosteloos beschikken over de foto's.
Volgens het archief kan het vanwege de omvang van de collectie nog jaren duren voordat de foto's beschikbaar zijn. Alle negatieven moeten worden ingescand en er moet een omschrijving worden toegevoegd.
Persburo Melissen leverde decennia lang foto's aan het Nieuwsblad van het Noorden, de Drents Groninger Pers, Boompers, de Telegraaf, het Algemeen Dagblad en ANP en ze voorzagen meerdere landelijke agrarische weekbladen van foto's.
Jacob Melissen heeft zelf altijd gefotografeerd, terwijl zijn echtgenote Warna Speelman de manager van het bedrijf was.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl