RUG behandelt klacht over promotie journalist Ad van Liempt

Ad van Liempt spreekt in Westerbork (Rechten: Herinneringscentrum Kamp Westerbork)
Ad van Liempt spreekt in Westerbork (Rechten: Herinneringscentrum Kamp Westerbork)
De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) heeft een klacht ontvangen over journalist Ad van Liempt. Hij promoveerde dit jaar op een biografie over kampcommandant Albert Gemmeker van Westerbork.
De Commissie Wetenschappelijke Integriteit van de RUG behandelt de klacht momenteel. Dat kan enkele weken duren. De universiteit doet geen inhoudelijke mededelingen over de aard van de klacht of over de klager.

Van Liempt: aan promotie-eisen voldaan

In een schriftelijke reactie aan het programma dr Kelder en Co op NPO Radio 1 laat Van Liempt weten dat zijn boek 'aan de eisen voor promotie heeft voldaan en daarom het vervolg met vertrouwen tegemoet ziet'.
In dr Kelder en Co is morgen historicus Rudolf Dekker te gast. Hij plaatst openlijk vraagtekens bij het wetenschappelijke gehalte van het promotieonderzoek van Van Liempt. Het boek over de kampcommandant, die verantwoordelijk was voor de deportatie van tienduizenden Joden via Westerbork, krijgt overwegend goede recensies, maar ook klinkt er kritiek.

Lees meer: Ad van Liempt over kampcommandant Gemmeker: De smoking gun heb ik niet gevonden

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.