Zilver op WK roeien voor Ilse Paulis

Ilse Paulis (links) en Marieke Keijser tijdens een training (Rechten: ANP/Olaf Kraak)
Ilse Paulis (links) en Marieke Keijser tijdens een training (Rechten: ANP/Olaf Kraak)
ROEIEN - Ilse Paulis heeft samen met Marieke Keijser bij de WK roeien in het Oostenrijkse Linz het zilver veroverd in de lichte dubbeltwee.
Het duo moest alleen Nieuw-Zeeland voorlaten. Het verschil bedroeg ruim 4 seconden. Het team van Groot-Brittannië pakte het brons.
Met een finaleplaats had het duo zich al verzekerd van een startbewijs voor de Olympische Spelen van Tokio 2020. Paulis, die jarenlang in Dalen heeft gewoond, won bij Rio 2016 olympisch goud met de inmiddels gestopte Maaike Head. Met Keijser mikt ze op nieuw succes in Tokio.

'Net niet goed genoeg'

"Dit was het maximale resultaat, met een niet-perfecte race", analyseerde Paulis. "Het was scherp, maar nog net niet goed genoeg." Na de start lag het duo al rijkelijk ver achter de latere winnaars. Langzaam stoomden Paulis en Keijser door het veld, om uiteindelijk de Britten te kloppen voor het zilver. "Als je niet de beste papieren hebt, ga je ook niet als een gek van start", sprak Keijser. "De eerste kilometer was niet slecht, maar Nieuw-Zeeland lag toen al te ver voor."

Moeilijk seizoen

De lichte dubbeltwee kende een moeilijk seizoen. Keijser lag er deze winter maanden uit met een rugblessure en keerde op de EK van eind mei pas terug in competitie. Pas na dat toernooi stapte ze weer met Paulis in de boot. Het belette het duo niet om een sterk toernooi neer te zetten op de zijtak van de Donau. Zowel de serie als de halve finale werd gewonnen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.