Asser voetbalclubs tevreden met maatregelen vanuit gemeente

LTC
De Asser verenigingen willen nog om tafel met de gemeente © RTV Drenthe / Margriet Benak
Voetbalclubs uit Assen reageren positief op de maatregelen die de gemeente neemt als gevolg van de stijgende energiekosten. Het pakket bestaat onder meer uit een beperkte huurverhoging van gemeentelijke accommodaties en een tegemoetkoming in de stijgende energiekosten. Toch willen de verenigingen nog met de gemeente om tafel om over verduurzaming over de lange termijn te praten.
Begin oktober trokken zes Asser voetbalclubs aan de bel bij de gemeente Assen de stijgende energierekening. In een brandbrief gaven ze aan dat, zonder ondersteuning vanuit de gemeente, de hoge kosten voor sommige clubs zou kunnen leiden tot het sluiten van de deuren.

Steunpakket

Als reactie op het signaal vanuit de voetbalclubs besloot de gemeente Assen om de geïndexeerde huurverhoging van volgend jaar te verlagen van 14,5 procent naar 5 procent. Daarnaast ontvangen sportverenigingen en maatschappelijke organisaties in Assen een tegemoetkoming in de energiekosten. In een gezamenlijke brief naar de gemeente geven Achilles 1894, ACV, FC Assen, LTC, Asser Boys en LEO (uit het nabijgelegen Loon) dat de maatregelen voorlopig de grootste zorg bij hun wegneemt.

Verduurzaming

Wel vragen de clubs om een gesprek met de gemeente waarin de verduurzaming van de clubhuizen wordt besproken. De clubs geven aan dat er "hoe dan ook wat moet gebeuren aan de beperking van het energiegebruik" en ze willen graag de visie van de gemeente over dit thema weten. In het bijzonder gaat het over de clubhuizen die worden gehuurd van de gemeente.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl