Boek over Willeke Dost verschijnt komende zomer: 'We hopen op dat ontbrekende puzzelstukje'

Schrijfster Marja West
Schrijfster Marja West © Margriet Benak/RTV Drenthe
Er komt een boek over de verdwijning van de 15-jarige Willeke Dost uit Koekange. Ruim 30 jaar na haar verdwijning moet het boek van schrijvers Jürgen Snoeren en Marja West verschijnen. Komende zomer zal het boek 'De mysterieuze verdwijning van Willeke Dost: Hoe een Drents dorp verscheurd raakte' in de winkel liggen.
In januari 1992 verdween Willeke Dost. Het is tot op de dag van vandaag onduidelijk wat er precies met haar gebeurd is. "Ik ben in 1997 in Drenthe komen wonen", zegt schrijver Marja West. "Het deed veel stof opwaaien en de verdwijning intrigeerde me enorm."
Van Willeke Dost is nooit meer wat vernomen, er werd dan ook een tijdje gedacht dat ze misschien was weggelopen. "Het blijft een mysterie", zegt West. "Ik heb ook zo wel mijn gedachte, maar dat blijft nu nog een gedachte. Ik zit nog maar aan het begin van het schrijven. Wil niet met mijn vingers gaan wijzen. Heb het politiedossier gezien en daar staan geen aanwijzingen in die erop wijzen dat ze is weggelopen."
De cover van het boek
De cover van het boek © Luitingh Sijthoff
West woont momenteel in Frankrijk, maar voor het boek is ze momenteel onderzoek aan het doen in Drenthe. "We zoeken contact met mensen uit haar omgeving", aldus West. "Zo ben ik ook bij de oude buren van haar ouders geweest, die zijn verongelukt toen Willeke nog jong was. Daar heb ik het gehad over hoe het was in de tijd dat Willeke wees werd."
Ze hoopt met het boek bij te kunnen dragen aan het oplossen van het mysterie. "Hopen op dat ene puzzelstukje", zegt West. "Net als dat gebeurd is bij Maddie McCann. Daar kwam ineens iemand naar buiten nadat er een documentaire over was gemaakt, die bleek iets te hebben gezien. Daar is iemand voor opgepakt."
Bekijk hieronder het hele interview met Marja West:
'Hopen op dat ontbrekende puzzelstukje'
Marja West en Jürgen Snoeren schrijven samen het boek De mysterieuze verdwijning van Willeke Dost: hoe een Drents dorp verscheurd raakte. Het is niet het eerste boek van het schrijversduo. Ze schreven samen ook al Verloren in de jungle. Een boek over de verdwijning van Kris Kremers (21) en Lisanne Froon (22) in de jungle van Panama.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl