OM wil tbs van moordenaar 'wandelvrouwtje' Emmen verlengen

Erik W., die vijftien jaar cel en tbs met dwangverpleging kreeg opgelegd voor de moord op 'het wandelvrouwtje' in Emmen in 2003, moet vandaag opnieuw voor de rechter verschijnen.
Het Openbaar Ministerie (OM) wil dat de tbs voor de 45-jarige man met twee jaar wordt verlengd. Hij zou nog niet zijn uitbehandeld.

Wandelvrouwtje
Het 79-jarige slachtoffer werd in februari 2003 op brute wijze verkracht en gedood. Ze kreeg de bijnaam 'het wandelvrouwtje', omdat ze dagelijks een wandelronde maakte.

De vrouw werd enkele dagen na haar dood gevonden in het bos bij de wijk Emmerschans. Haar lichaam was bedekt met zand en bladeren. Achter haar was een kuil gegraven. Enkele maanden later werd W. opgepakt na een grootscheeps DNA-onderzoek.

Hoger beroep
W. werd door de rechtbank in Assen in eerste instantie tot tien jaar cel en tbs met dwangverpleging veroordeeld. De rechters gingen er vanuit dat hij de vrouw in een opwelling aanviel. Het OM dacht daar anders over en ging in hoger beroep. 

In hoger beroep werd W. veroordeeld tot vijftien jaar cel en tbs met dwangverpleging. Hij ging in cassatie, maar de Hoge Raad bevestigde het vonnis van het Hof.
Deel dit artikel: