Renate Zuiker lijsttrekker Partij voor de Dieren Drenthe

Renate Zuiker is gekozen tot lijsttrekker van de Partij voor de Dieren Drenthe
Renate Zuiker is gekozen tot lijsttrekker van de Partij voor de Dieren Drenthe © Drents Parlement
Renate Zuiker is de nummer één op de lijst voor de Partij voor de Dieren (PvdD) tijdens de Provinciale Statenverkiezingen volgend jaar maart. Zuiker is sinds 2021 Statenlid en fractievoorzitter.
De nummer twee op de lijst is Siska Peeks. Zij begon in 2019 als commissielid in Provinciale Staten en is sinds 2021 fractiemedewerker. De top drie wordt gecompleteerd door Jur Faber. Hij is sinds 2020 actief lid van de PvdD.
Met Renate Zuiker als lijsttrekker heeft de Partij voor de Dieren naar eigen zeggen 'een ervaren kandidaat in huis bij wie de belangen van dier, natuur en milieu in goede handen zijn'.

Aanjager

De Partij voor de Dieren wil in Drenthe een belangrijke rol vervullen als aanjager van andere politieke partijen. Er is namelijk nog steeds veel werk te verzetten om Drenthe dier-, natuur-, en milieuvriendelijk te maken, stelt de partij. "De komende jaren zal de landbouw een broodnodige transitie ondergaan. De Partij voor de Dieren zal zich inzetten voor meer biologische, lokale en plantaardige landbouw." De partij wil in Drenthe het aantal dieren in de veehouderij drastisch terugbrengen en meer ruimte maken voor de natuur. "Alleen zo kan het stikstofprobleem aangepakt worden. Uiteraard moet er een einde komen aan de jacht en het gifgebruik bij de sierteelt", aldus de PvdD.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.