Oprichter eerste Evangelische Boekwinkel Emmen krijgt Koninklijke onderscheiding

Lid in de Orde van Oranje Nassau
Lid in de Orde van Oranje Nassau © lintjes.nl
Wim Dam (80) heeft vandaag een Koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Eric van Oosterhout. Dam heeft een belangrijke rol gespeeld in de oprichting van stichting Sola Scriptura (uitgever van gereformeerde boeken) en de eerste Evangelische Boekwinkel in Emmen. Ook was hij jarenlang voorzitter en penningmeester van de stichting.
Tijdens het 35-jarig jubileumfeest in het gebouw van de christengemeente Hebron in Emmen heeft hij afscheid genomen als voorzitter. Tijdens het afscheid werd hij verrast met het lintje.
Dam is sinds 1987 voorzitter van de stichting Sola Scriptura. Bij de oprichting van deze stichting heeft hij ook een rol gespeeld. Toen de vacature voor penningmeester niet werd opgevuld, heeft Dam deze taak erbij opgenomen. Naast het opzetten van de Evangelische Boekwinkel, stuurde hij ook een team vrijwilligers aan en hielp hij de voorraad boeken opbouwen.

Een voor een

Ook was hij meer dan 30 jaar betrokken bij het balansen en de verwerking ervan. Iedere kaart, alle bijbels, boeken, cd's en cadeauartikelen telde hij één voor één handmatig. Daarnaast draaide hij zijn hand niet om voor een verbouwing aan de winkel en reparaties eraan.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.