Gedupeerden Dream or Donate willen om tafel met 'Broer Rasta'

Robert-Jan Mastenbroek, alias Broer Rasta, wil in gesprek met gedupeerden (Rechten: RTV Oost)
Robert-Jan Mastenbroek, alias Broer Rasta, wil in gesprek met gedupeerden (Rechten: RTV Oost)
Gedupeerden van de donatiesite Dream or Donate willen om tafel met Robert-Jan Mastenbroek uit Vledder. Hij is oprichter van de doneersite.
Dat zegt Royce de Vries van advocatenkantoor De Vries & Kasem tegen
na een besloten bijeenkomst van gedupeerden.
Bij de bijeenkomst waren zo'n 45 mensen aanwezig. Zij hebben naar eigen zeggen nog geld tegoed van zo'n 25 inzamelingsacties. Een aantal initiatiefnemers van een doneeractie vreest dat het geld nooit meer binnenkomt.

Eerst in gesprek

Tijdens de bijeenkomst is ook gesproken over mogelijke stappen tegen Mastenbroek. "Een gesprek met de oprichter van Dream or Donate is de eerste optie", vertelt De Vries. "Daarmee zou je de kwestie het snelst kunnen afhandelen." Mastenbroek heeft volgens hem laten weten in gesprek te willen met de gedupeerden.

Gehackt

Op Dream or Donate konden mensen een doneeractie beginnen voor een goed doel. Die website was vorige week ineens niet meer bereikbaar. Mastenbroek, die tegenwoordig 'Broer Rasta' genoemd wil worden, zegt dat de site gehackt is. Ook zouden de hackers hem afgeperst hebben.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.