Vrouw (64) uit Aa en Hunze opgelicht voor bijna 20.000 euro

Bankhelpdeskfraude in Groningen
Deze verdachte heeft voor meer dan 17.000 euro gepind met een gestolen pinpas © Politie.nl
Een 64-jarige vrouw uit de gemeente Aa en Hunze is door bankhelpdeskfraude meer dan 17.000 euro verloren. Ze werd het slachtoffer van criminelen die zich voordeden als een bankmedewerker en zo haar pinpas en -code in handen kregen.
De fraude vond plaats op 21 september dit jaar. De Drentse werd in de ochtend gebeld door een 'bankmedewerker' die haar overhaalde software op de computer te installeren. Toen later een koerier langskwam, gaf ze in goed vertrouwen meerdere bankpassen en pincodes af. Volgens de politie ging het hierbij om een vrouw tussen de 20 en 30 jaar van ongeveer 1.70 meter. Deze verdachte had lang, stijl en blond haar.

Verdachte herkenbaar in beeld

Vervolgens werd op meerdere plekken gepind met de gestolen passen. Dat gebeurde onder meer in Annen. De politie weet al wie dit op zijn geweten heeft. Maar er zijn meerdere verdachten bij de fraude betrokken.
Een andere verdachte heeft in de stad Groningen voor meer dan 17.000 euro gepind. Dat deed hij in een telefoniewinkel, een elektronicawinkel en een juwelier. Het slachtoffer kwam er te laat achter dat ze de dupe werd van bankhelpdeskfraude en kon daarom de transacties niet voorkomen.
De politie is nu op zoek naar de man die de aankopen heeft gedaan in Groningen met de pas van de vrouw. Hij staat herkenbaar in beeld.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.