Bestuur Brigata Fanatico stapt op: 'Er is te veel gebeurd'

Het bestuur van supportersvereniging Brigata Fanatico is opgestapt. Zij haalt geen voldoening meer uit het werk voor de fanclub.
Penningmeester Ben Oort van de Brigata Fanatico zegt dat er de afgelopen tijd te veel is gebeurd om door te gaan. "We wilden vanuit onze hobby iets organiseren. Inmiddels vragen we ons af of dit nog leuk vinden. Het antwoord daarop is nee. We gaan gewoon liever voetbal kijken", licht hij het besluit toe. 

Conflict
De supportersvereniging kwam dit seizoen in conflict met FC Emmen. De club deelde na de wedstrijd tegen FC Groningen drie stadionverboden van een maand uit en gaf drie namen van supporters door aan de KNVB. In de volgende thuiswedstrijd, tegen sc Heerenveen, wilde Brigata Fanatico geld inzamelen voor toekomstige sfeeracties, maar FC Emmen vond dat niet het juiste moment in verband met de gebeurtenissen rond de wedstrijd met FC Groningen.

Dit was tegen het zere been van de fanclub, die vond dat FC Emmen de supporters te veel over een kam scheerde. Een gesprek met FC Emmen-voorzitter Ronald Lubbers bracht geen oplossing. "Ik snap dat de club slecht gedrag niet wil belonen, maar hoezo is de Brigata Fanatico daarvoor verantwoordelijk", vraagt Oort zich af. "We hebben 320 leden en 319 jaag je in het harnas. Hebben we hier al die vergaderingen voor om elkaar af te maken op kleine incidenten? Dat doet pijn."


Frisse wind
Andere leden van de Brigata Fanatico nemen het stokje over. "Dit loopt al even, er hebben al jongens meegelopen en die gaan ook het nieuwe bestuur formeren."

Van de vijf vertrokken bestuursleden keren er vier sowieso niet meer terug in het bestuur van de Brigata Fanatico. Zij blijven wel lid van de fanclub. Eén bestuurslid gaat door en gaat ook het nieuwe bestuur begeleiden.
Meer over dit onderwerp:
FC Emmen Brigata Fanatico voetbal Emmen
Deel dit artikel: