Sportpark Nijeveen als eerste rookvrij in de regio

Roken is vanaf volgend seizoen verboden bij sportpark Tussenboerslanden in Nijeveen (Rechten: pixabay.com)
Roken is vanaf volgend seizoen verboden bij sportpark Tussenboerslanden in Nijeveen (Rechten: pixabay.com)
Vanaf 2020/2021 worden alle sportclubs in Nijeveen volledig rookvrij. Sportpark Tussenboerslanden wordt hiermee het eerste rookvrije sportpark in de gemeente Meppel.
Op het sportpark Tussenboerslanden zitten de korfbalvereniging DOS'46, tennisvereniging NTC, voetbalvereniging SVN'69 en IJs- en Skeelervereniging Nijeveen.

Positief

Sjoerd van Dijk, bestuurslid van korfbalvereniging DOS'46 geeft aan dat het plan tot nu toe positief is ontvangen. Van Dijk gelooft dat dit komt doordat het sportpark in fases rookvrij wordt gemaakt. Tegenwoordig mag er al niet meer gerookt worden tijdens jeugdwedstrijden, het verbod gaat dus geleidelijk. ''Mensen kunnen vast wennen aan het idee", zegt Van Dijk.

Andere verenigingen

De overige sportclubs in de gemeente Meppel timmeren ook al aan de weg, maar hier en daar mag nog gerookt worden. Voetbalclubs Alcides. FC Meppel, MSC en de Meppeler Hockeyvereniging zijn allemaal gedeeltelijk rookvrij.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.